Logo

Hjemmelavet pizza

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet pizza 

 
Det gode ved hjemmelavet pizza er, at du selv bestemmer, hvilket fyld der skal på! Gå ikke galt i byen med hjemmelavet pizza, find din yndlings pizza-opskrift her.
Giver 2 pizzaer - 4 portioner - ½ pizza til hver

 
# Ingredienser
Lav din egen pizzadej:
25 g gær
5 dl vand (maks. 37 °C)
1 tsk sukker
200 g durummel
450 g pizzamel (tipo 00)
1 spsk groft salt
2 spsk olie

 
1 dåse (435 g ) hele flåede tomater, med saft
1 mellemstort løg, hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk tomatpasta
1 tsk tørrede oreganoblade, knust
½ tsk tørrede basilikumblade, knust
1 knivspids malet sort peber
½ lille rød peberfrugt, uden kerner
½ lille grøn peberfrugt, uden kerner
4 friske mellemstore champignon
1 dåse (60 g ) flade ansjosfileter
200 g revet mozzarella ost
40 g friskrevet parmesan ost
50 g modne oliven uden sten, i halve

 
* Fremgangsmåde
1. Rør 25 g gær ud i 5 dl vand (maks. 37 °C).
Tilsæt 1 tsk sukker, 200 g durummel og 450 g pizzamel (tipo 00).
Ælt dejen godt igennem i 5-8 min.
Tilsæt 1 spsk groft salt og 2 spsk olie.
Dejen skal være blød og elastisk - tilsæt evt mere mel, hvis den er for klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid.

 
2. Til saucen, hakkes tomaterne fint; gem saften.
Varm 1 spsk olie i en mellemstor kasserolle over mellem varme.
Tilsæt løg; svits i 5 min eller indtil de er bløde.
Tilsæt hvidløg; svits i yderligere 30 sekunder.
Tilsæt tomater og saft, tomatpasta, oregano, basilikum, ½ tsk sukker, ½ tsk salt og sort peber.
Bring det i kog over høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Lad det simre, uden låg, i 10 til 15 min indtil saucen bliver tykkere, rør jævnligt.
Hæld det i en lille skål; lad det afkøle.

 
3. Skær peberfrugten i 2 cm stykker.
Skær stilkene fra champignonerne; tør dem rene med et fugtigt køkkenhåndklæde og skær dem i tynde skiver.
Afdryp ansjoserne. Bland mozzarella og parmesan ostene i en lille skål.

 
4. Forvarm ovnen til 230°C.

 
5. Slå dejen ned.
Ælt kortvarigt på et let melet underlag for at fjerne luftboblerne; lad dejen stå i 5 min mere.
Flad dejen ud i en cirkel på et let melet underlag.
Rul dejen ud, start i midten og rul ud mod kanterne, til to 25 cm cirkler.
Læg en cirkel i en forberedt 30 cm pizzaform; stræk og klap dejen ud til kanten af formen.
Dæk den til og lad det stå i 15 min.

 
6. Fordel halvdelen af saucen jævnt over pizzadejen.
Strø med halvdelen af ostene.
Læg peberfrugt, champignon, ansjos, og oliven over ostene.

 
8. Gentag fra punkt 5 med den anden dejcirkel.

 
7. Bag dem i 20 min eller indtil den sprøde kant er gyldenbrun.
Skær pizzaerne i både når du serverer den.


Hjemmelavet pizza 
Dejen hæver


Hjemmelavet pizza 
Æltning af dejen.


Hjemmelavet pizza 

Rul dejen ud.


Hjemmelavet pizza 

Fordel saucen over dejen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pizza

 

Se alle de bedste italienske opskrifter Her

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her