Historikerne beretter, at gammeldags risbudding drysset med
rosiner eller anden tørret frugt og af og til krydret med kanel er en populær
dessert.
Piskefløde er en gevinst ved denne version
4-6 personer
# Ingredienser
1 l mælk
2 dl tørrede kirsebær; alm. rosiner eller sultana-rosiner
1 spsk fint revet appelsinskal
1 kanelstang, ca. 3-4 cm lang
2½ dl grødris
2½ dl piskefløde
60 g sukker
½ tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
Serveres med ahornsirup eller alm. sirup
# Tilberedning
1. Kom mælk, tørret frugt, appelsinskal og kanel i en gryde
ved middel varme.
Bring det i kog og rør risen i.
2. Skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 20 min
under jævnlig omrøring,
til massen tykner, og risene næsten er bløde.
Rør fløde, sukker, vanilje og salt i.
Simrer herefter i ca. 10 min, til ris og frugter er bløde,
og massen er tyk og cremet.
3. Buddingen portionsanrettes og overhældes med ahornsirup
eller
almindelig sirup efter smag.
Buddingen kan serveres varm, stuetempereret eller afkølet.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------