Brændenælder, skvalderkål og mælkebøtter er andet og mere end blot ukrudt. De første, unge, sprøde blade kan spises og er en virkelig delikatesse. Når planterne bliver ældre, vil de være tilbøjelige til at blive grove og bitre, så derfor tag de unge friske skud (blade).
Brug kun blade fra
planter, der ikke er sprøjtet og som ikke vokser langs befærdede veje.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Fryseegnet
# Ingredienser
1-1½ liter unge
brændenældeblade
1 liter bouillon
1½ spsk smør
1½ spsk hvedemel
salt, peber
1 bdt purløg
* Fremgangsmåde
1. Skyl
brændenældebladene i flere hold vand.
Giv dem et opkog i
letsaltet vand.
Hæld vandet fra og
hak dem på et bræt med kniv.
2. Bring bouillonen
i kog, tilsæt du hakkede blade og lad dem koge nogle minutter.
3. Rør smør og mel
sammen til en smørbolle og pisk den ud i den kogende suppe.
Lad suppen koge et
par minutter og smag til med salt og peber.
Kom fintklippet
purløg på suppen ved serveringen.
Brændenælde
Klip de unge blade
af brændenælderne. Husk at bruge handsker for at undgå at brænde fingrene.
Efter behandling brænder de ikke længere.
Se alle de bedste opskrifter med Brændenælde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------