Frokost. Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Skvalderkål, stuvet
1 l unge, lysegrønne blade af skvalderkål
Sauce:
30 g smør
3 spsk hvedemel
4 dl fløde eller mælk salt og hvid peber
1 spsk friskhakket merian
*
Sådan laves Skvalderkål, stuvet
1. Pluk kun de unge, lysegrønne skud langt fra alfarvej.
Befri skvalderkålen for stilke og skyl omhyggeligt bladene i
koldt vand.
Kom bladene i en gryde med det vand, der hænger ved, og damp
dem et par min. for god varme under låg.
Lad bladene dryppe af i en sigte. Hak dem groft.
Sauce:
2. Smelt smørret i en gryde. Det må ikke tage farve.
Tilsæt melet i og rør blandingen glat.
3. Tilsæt fløde eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring.
Fortsæt med at piske, til saucen er jævn.
Lad saucen koge ved svag varme under stadig piskning et par min.
Tag gryden fra varmen og smag til med salt, peber og merian.
4. Vend den hakkede skvalderkål i saucen og varm stuvningen igennem.
Tips: Spis stuvningen til sprødstegt bacon eller smilende
æg eller spis den med ristet brød.
Lidt reven muskatnød kan erstatte merian.
Skvalderkål skal spises tidligt på sæsonen (april-maj), senere
smager den bittert.
Se de bedste opskrifter med Skvalderkål
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------