Ratatouille er en skøn og velsmagende grønsagsret som er nem at lave og passer godt som fyld i rød, grønne og gule peberfrugter - et herligt syn
Giver 6 portioner
# Ingredienser
3 store peberfrugter
(1 rød, 1 gul og 1 grøn eller en anden kombination)
6 cl olie
1 lille aubergine (330
g) med skræl, skåret i 1½ cm tern
1 lille løg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, knust
1 stor tomat, uden kerner
og fint hakket
200 g friske champignon,
i skiver
½ tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
½ tsk salt
friskkværnet sort peber
friskkværnet rød peber
1 zucchini, delt i 4
og skåret i 1½ cm tern
Tomatskiver og frisk
basilikum til pyntning
* Fremgangsmåde
1. Skær peberfrugten
i halve på langs med kokkekniven (inklusive stilken).
2. Skrab kernerne og
hinden ud med en ske, vær forsigtig så du ikke skærer igennem skallen.
Skyl peberhalvdelen under
rindende vand; Lad den afdryppe.
3. For at dampe peberhalvdelene,
placeres dampekurven i en stor kasserolle eller gryde; tilsæt 2½ cm vand. (Vandet
skal ikke røre bunden af kurven.)
Placer peberhalvdelene,
med skæresiden op, i dampekurven; læg låg på.
Bring det i kog; damp
det i 5 min eller indtil pebrene er sprøde og møre.
Tilsæt vand hvis det
er nødvendigt for at forhindre at gryden koger tør.
Kom peberhalvdelene i
isvand for at stoppe kogningen.
Placer peberhalvdelene
i en bageform 33x23 cm.
4. Varm olien i en stor
pande over mellem varme.
Steg auberginen og løgene
i den varme olie i 10 min eller indtil grønsagerne er bløde, rør en gang imellem.
Tilsæt hvidløg, tomat,
champignon, basilikum, oregano, salt, knust sort peber og knust rød peber. Bring
det i kog over mellem-høj varme; skru varmen ned på lav-mellem.
Lad det simre i ca 5
min mere eller indtil blandingen bliver lidt tykkere.
5. Forvarm ovnen til
180 °C.
Fordel blandingen jævnt
i peberhalvdelene. *
Bages i 15 min eller indtil det er varmet igennem.
Pynt hvis det ønskes.
Serveres straks.
Tips: Peberfrugterne
kan opbevares på køl i op til 4 dage nu.
Fjern kernerne fra tomaterne.
Trin 1: Skær pebrene
i halve på langs.
Trin 2: Skrab kernerne
og hinden ud med en ske.
Trin 3: Damp peberne
indtil de er sprøde og møre.
INFO: Peberfrugter
er tilgængelige hele året; højsæson august og september. Se efter skinnende, sprøde
pebre med glat skin. Pebre skal føles tunge af deres størrelse. Undgå dem som har
bløde pletter eller skrumpede områder. Køles i en plasticpose i op til 5 dage.
Se alle de bedste opskrifter med Peberfrugt
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------