Opskrifter med rejer til både frokost, forret, hovedret, i salater eller som en lækker snack. Mad med rejer er lækkert og sundt. Kan koges, grilles eller steges. Rejer spises som regel ferske eller indgår i retter. Friske rejer fungerer rigtig godt i salater pga. deres milde og sødlige smag.
INFO: Ægte rejer er tibenede krebsdyr. Ægte rejer adskiller
sig fra Dendrobranchiata ved at have laminare gæller. Dendrobranchiata, som
også er rejer, har grenede gæller.
Rejer, fællesnavn for to grupper af tibenede krebsdyr, Dendrobranchiata
og Caridea. Rejer har en tyndhudet, sammentrykt krop, en oftest savtakket
pandetorn, lange, tynde gangben og kraftige svømmeben på den krumme bagkrop,
hvis halevifte medvirker ved baglæns rejehop.
Ordet rejer er vist af slavisk oprindelse, jf. oldslav. raku
'krebs'.
Dendrobranchiata omfatter ca. 450 arter. De har grenede
gæller, og første larvestadium er en nauplius uden bagkrop og med ét øje. De
mindre former er oceaniske, de større, de penæide rejer (Penaeoidea), lever
mest kystnært i varme have, og mange udnyttes kommercielt.
Caridea, de egentlige rejer, har bladede gæller og begynder som zoëa-larver med
bagkrop og to stilkede øjne. Især mindre, bundlevende rejer har udpræget
farveskifte. Påvirkningerne sker via øjnene og centralnervesystemet til kirtler
med hormonsekretion. På mørk bund breder pigmentkorn sig i stjerneformede
celler i huden, på lys bund samles de centralt.
Rejer - se også Fjordrejer, Hestereje, Kinarejer og Nordsøreje.
Find spændende opskrifter med Rejer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------