Bag disse skønne pandekager og send et billede til os. Kogebog@outlook.dk
Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: ca ½ time. Svær
at lave. Lav pris. 4 personer.
Antal: 12-15 stk. z
# Ingredienser
til Stå pandekager
250 g hvedemel (godt 4 dl)
½ tsk fint salt
40 g sukker (½ dl)
2 tsk reven skal af usprøjtet citron
½ stang vanilje
¾ l sødmælk
¾ dl øl
2 æg
2 dl (vindruekerne)olie
Stegepande: 15-16 cm
*
Sådan laves Stå pandekager
1. Bland mel, salt, sukker, citronskal og kornene fra den
halve vaniljestang.
2. Pisk mælk, øl og æg sammen og pisk det sammen med
melblandingen lidt ad gangen.
Lad dejen hvile ½ time.
3. Rør dejen igennem.
4. Kom olien i en kasserolle og varm den op.
5. Kom lidt olie på panden.
Hæld ca ½ dl af dejen på panden.
Vip den, så dejen fordeles i et tyndt lag over hele panden.
6. Bag pandekagen lysebrun på den ene side.
Dryp ca 2 spsk varm olie over pandekagen og vend den.
Lad den bage brun og sprød på den anden side.
7. Fold pandekagen sammen og hæng den »til tørre«, fx på en
grydeske sat i et krus, eller fold den en gang over et træskaft.
8. Bag resten af pandekagerne og sæt dem »til tørre«.
Efterhånden som pandekagerne afkøles, kan de stilles på et
fad, men bedst er det at spise dem direkte fra panden, så snart de kan »stå«.
Tips:
Server de sprøde pandekager med sukker og syltetøj,
fx Jordbærsyltetøj
eller Stikkelsbærkompot.
Se alle de bedste opskrifter med Pandekager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------