Dessert. Arbejdstid: 30 min. Frysetid: 4-5 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Kirsebæris
300 g friske kirsebær
Sukkerlage:
1 dl vand
100 g sukker (1¼ dl)
1 tsk citronsaft
Endvidere:
2 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
*
Sådan laves Kirsebæris
Sukkerlage:
1. Kom vand, sukker og citronsaft i en gryde.
Kog lagen under omrøring, til sukkeret er opløst.
Tag den af varmen og lad den blive kold.
2. Skyl kirsebærrene.
Fjern stenene og blend frugtkødet eller skær det meget fint.
3. Pisk frugtpureen i den helt kolde sukkerlage.
4. Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukkeret.
Vend flødeskummet i kirsebærblandingen.
5. Hæld massen i en form, læg låg på eller dæk den til, og
sæt den i fryseren 4-5 timer.
Rør nogle gange i kirsebærisen den første time.
Tips: Kirsebæris kan også tilberedes af syltede
kirsebær.
Frugtpuréen vendes da i 1½ dl af kirsebærlagen, smagt til
med sukker, i stedet for sukkerlagen.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kirsebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------