Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøling: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til Ischokolade:
150 g (let)bitter chokolade
1 dl vand
½ l mælk
¼ l vaniljeis
Pynt:
1 dl piskefløde
1 spsk grofthøvlet chokolade eller 1 tsk kakaopulver
Portionsglas
*
Sådan laves Ischokolade:
1. Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem sammen med
vandet i en tykbundet gryde.
2. Rør mælken i lidt efter lidt og bring chokoladen i kog
under omrøring.
Afkøl chokoladen, hurtigst i koldt vandbad.
3. Pisk fløden stiv.
Fordel kugler af vaniljeis i glassene, hæld chokoladen over
og pynt med en roset flødeskum på toppen. Drys med chokoladespåner.
Tips: Se Flødeis.
Færdig kakaomælk er en hurtig genvej, men resultatet tåler
ikke sammenligning med den hjemmelavede.
Drys eventuelt også med mandelsnitter, der er ristet gyldne
på en tør pande.
Se flere
opskrifter med Is
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------