Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1¼ time. Bagetid: 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 12 stk.
# Ingredienser
til varme hveder:
25 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ tsk stødt kardemomme
1 æg
450 g hvedemel (ca. 7 dl)
*
Sådan laves varme hveder:
1. Smelt smørret ved svag varme. Det må ikke tage farve.
Kom mælken i gryden og lad den blive lun (35 °C).
2. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt salt, sukker, æg og evt. kardemomme.
Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt dejen glat og smidig på
et melet bord.
Den skal slippe fingrene.
3. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket og
lunt en times tid.
4. Ælt atter dejen igennem. Rul den til en lang pølse og
skær den i 12 stykker.
Form dem til boller.
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en lille bradepande eller beklæd den med bagepapir.
Læg bollerne side om side uden mellemrum, og lad dem
efterhæve tildækket ca 15 min.
6. Pensl med vand og bag hvederne på midterrillen i den 200
°C varme ovn ca 15 min.
Lad dem svale af tildækket på en bagerist.
7. Flæk hvede knopperne en gang og rist dem ved stærk varme
i ovnen (250 °C), evt. under grillelementet.
Eller på brødristeren og nyd de varme hveder lune.
Tips: Server frisk koldt smør til, ost og
(orange)marmelade.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se de bedste opskrifter med
Hvede
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------