Hurtige at bage til det sene
morgenbord, eftermiddagsteen eller picnicen. Disse delikate muffins indeholder
meget fiber. Bedst 24 timer i døgnet
Fem dadler indeholder ca. 4 g fibre.
Æbler indeholder meget C-vitamin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning
15-20 min. 12 muffins
# Ingredienser
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk kanel
½ dl sukker
3 tsk birkes
2½ dl revet æble (ca. 2 æbler)
1 dl hakkede dadler
1 æg
2½ dl letmælk
5 spsk smeltet margarine
DESUDEN:
margarine til formene
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en muffinform eller forme med
smeltet margarine.
2. Bland mel, bagepulver og kanel i en
skål.
Tilsæt sukker, birkes, æble og dadler.
3. Pisk æg og mælk let sammen i en
skål.
Pisk smeltet margarine i.
4. Bland æggemassen i melblandingen.
Bland forsigtigt men godt med en ske.
5. Hæld dejen i formene.
Bag 15-20 min, til en prøvenål viser
at de er tørre.
Lad muffinsene køle af på en rist.
FRYSNING
Læg muffinsene i fryseposer og frys i
op til 3 mdr.
Æblemuffins:
Pr. muffin: Energi: Kcal 170 = kJ 714
Kulhydrat 25 g Protein 4 g Fedt 6 g
(32%) Fibre 1 g
Tips
Rør kun muffinsdejen til den er lige
blandet,
der skal ikke røres mere end ca. ti
gange.
Rører du for meget falder de sammen.
Skær forsigtigt rundt i kanten på
muffinsene med
skaftet af en teske, inden de
tages ud af formene.
Lad dem derefter køle af på
en rist.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.