Ferskner har godt af lidt forbedring. Her er et forslag med varmbagte ferskner toppet med blød marengs, sprød på overfladen. Det er en smuk og enkel dessert - måske en showstopper til sensommerselskaber.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
30 min. Bagetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 velmodne ferskner
3 dl vand
125 g sukker (1½ dl)
1 stang vanilje
Marengs:
3 æggehvider
125 g sukker (1½ dl)
50 g mandler
* Fremgangsmåde
1. Dyp fersknerne i koghedt
vand og flå skindet af.
Kog en sukkerlage af
vand, sukker og den flækkede vanilje.
Lad den koge i 10-15
min.
2. Skær fersknerne i
halve og fjern stenene.
Skær de halve ferskner
i både og kom dem i sukkerlagen 5 min.
Lagen skal kun lige holdes
omkring kogepunktet.
3. Kom de pocherede ferskner
i et smurt, ovnfast fad.
Hæld ½ dl af sukkerlagen
ved.
4. Pisk æggehviderne
stive og vend sukkeret og de malede mandler i.
Fordel mandelmassen over
fersknerne.
Sæt fadet i ovnen ved
200 °C i ca 10 min.
Server straks.
Se alle de bedste opskrifter med Fersken
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------