Rabarbersoufflé med dessertcreme. At lave soufflé kan være
lidt af en prøvelse, men den her er bare så god, at det ikke betyder noget,
hvis den falder sammen
Arbejdstid:
40 min. Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryse-egnet. 1 person.
#
Ingredienser til Rabarbersouffle:
125
g rabarber
75
g Multisød (svarende til 75 g sukker)
2
æg (delte)
25
g Multisød (svarende til 25 g sukker)
15
g plantemargarine
10
g hvedemel
1
dl minimælk
5 g
plante margarine (til smøring af form)
*
Sådan
laver du Rabarbersouffle:
Skær
rabarberne i mindre stykker og læg dem i et lille, ovnfast fad blandet med
sødemiddel.
Bag
rabarberne i ca. 10 min. i en varm ovn ved 200 °C, til de er bløde, men ikke
helt udkogte.
Køl
dem herefter af.
Del
æggene.
Pisk
blommerne sammen med sødemiddel, til de er lyse og luftige som 'æggesnaps'.
Smelt
fedtstoffet i en lille gryde.
Pisk
først melet i fedtstoffet og dernæst mælken, så det bliver til en melbolle.
Tag
gryden af varmen og afkøl lidt, inden 'æggesnapsen' røres i.
Pisk
æggehviderne helt stive og vend dem i æggeblandingen sammen med rabarberne.
Gem
lidt af de bagte rabarber til pynt.
Kom
blandingen i en større eller flere små, smurte souffléforme og bag ved 200 °C i
ca. 20 min., til souffléen er hævet og gylden.
Server
straks med lidt af de bagte rabarber som pynt.
Tips:
Husk at soufflé skal serveres direkte fra ovnen, da den hurtigt falder sammen.
Kalorier
| | 399
kcal |
Protein
| 21
9 | (20
%) |
Kulhydrat
| 21
9 | (21
%) |
Fedt
| 279
| (59
%) |
Kostfibre
| 69
| |
Månedens
slanketip:
Koldskål
er både lækkert og læskende om sommeren, men det er vigtigt, at du går efter
kartonerne med lavest muligt fedtindhold, og at du erstatter kammerjunkere med
frisk frugt og/eller lidt ristet havregryn. Kammerjunkere indeholder nemlig
lige så mange kalorier som småkager.
Mormormad
på den slanke måde
Kilde: Hjemmets bedste MAD