Tilbehør Frokost. Arbejdstid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Romainesalat med forårsløg
8-10 forårsløg
1 romaine salathoved
1 kvist frisk basilikum eller 1 kvist frisk mynte
Marinade:
4-5 spsk olie
1-2 spsk vineddike
1 kvist frisk basilikum eller 1 kvist frisk mynte salt
peber
Endvidere:
3 skiver (daggammelt) hvidt brød
smør eller olie til stegning
evt. 1 fed hvidløg eller 4-5 tynde skiver bacon
*
Sådan laves Romainesalat med forårsløg
1. Skyl forårsløgene og befri dem for eventuelle visne blade
og rodtrevler.
Løgene skal forblive så hele som muligt.
Kog dem 3 min. i letsaltet vand og lad dem dryppe af og
holde sig tørre på et viskestykke.
2. Skyl og slyng romainesalaten.
Riv den i mindre stykker eller lad være.
Arranger den sammen med forårsløgene i et halvdybt fad.
Marinade:
3. Pil basilikum- eller mynteblade fri af stilken og hak
dem.
Rør olie og eddike sammen, tilsæt salt, peber og
krydderurter.
Pisk og bland godt og hæld marinaden over romainesalat og
forårsløg i fadet.
Endvidere:
4. Skær skorpen af det hvide brød og skær det i terninger.
Varm olie eller smør på en pande, pres et evt hvidløgsfed i,
og steg brødterningerne sprøde på alle sider (croûtoner).
Hæld dem fra panden og over på fedtsugende papir
(køkkenrulle).
Bruges der bacon, skal den bare skæres i strimler eller tern
og steges sprød i eget fedt på panden.
Er baconen meget mager, kan det være nødvendigt at stege den
i lidt smør.
5. Fordel brød- eller baconterninger over salaten og pynt
med hele basilikum- eller mynteblade.
Tips: Serveres til de fleste kødretter.
Basilikum er specielt godt til gris og okse, mens mynte også
klæ'r lam.
Krydderurterne kan også være estragon eller dild, der begge
passer fint til lam og lyst fjerkræ.
Se alle de bedste opskrifter med Romainesalat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------