Forret. Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Salat, blandet grøn
½-1 hovedsalat eller iceberg
10 blade frisée salat
1 lille radicchio eller julesalat
10 blade egeløvsalat eller lola rosa (krølsalat)
1 bdt brøndkarse
Marinade:
olie
1½ spsk vineddike
salt og peber
*
Sådan laves Salat, blandet grøn
1. Skær roden af salaten, fjern visne og grove blade.
2. Skyl salatbladene i koldt vand.
Slyng bladene tørre i salatslynge eller i et viskestykke,
foldet løst omkring.
3. Lad små salatblade forblive hele. Riv resten af salaten i
strimler.
Arranger salaten i en skål.
4. Nip brøndkarsebladene fra stilken og bland dem i salaten.
5. Pisk marinaden sammen og hæld den over lige inden
serveringen.
Tips: Sammensætningen af denne salat kan varieres
efter årstid og smag.
Om foråret er der spinatblade, skov- eller havesyre,
mælkebøtteblade, løvstikkeblade og vårsalat.
Om sommeren fine nye radiser og gulerødder og forskellige
salattyper, både søde og bitre.
Der må gerne være kontrast i smag og konsistens, og
marinaden bør ikke dominere salatens friske smag.
Se alle de bedste opskrifter med Salat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------