Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, ris: 12 min. Trækketid: 12 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sushi
Vineddikemarinerede ris:
225 g ris (3 dl)
4½ dl vand
2 spsk japansk sushi-vineddike
1 spsk sukker
2 tsk salt
Endvidere:
450 g frisk rå fisk (fx tunfisk eller laks)
1 spsk wasabipasta eller -pulver
Pynt: lakserogn og agurkeskiver
*
Sådan laves Sushi
1. Bring vandet og halvdelen af saltet i kog.
Drys risen i under omrøring.
Læg låg på gryden, det skal slutte helt tæt.
Kog risen ved svag varme 12 min.
2. Sluk under risene og lad dem stå yderligere 12 min.
Løft ikke på låget imens.
Eller følg anvisningen på emballagen.
3. Rens fisken, filetter den og skær den i ½ cm tykke skiver.
Skær dem i stykker på ca 5 x 10 cm.
Smør lidt wasabipasta på hvert fiskestykke.
4. Rør en marinade af vineddiken, sukkeret og resten af saltet.
Rør godt, så sukker og salt opløses.
5. Hæld risene op i en skål og rør marinaden i.
6. Tag små klumper ris op i hånden, pres dem først til kugler
og dernæst til rektangulære boller.
Det går lettest med fugtige hænder.
7. Læg et fiskestykke på hver risbolle, så wasabien vender ned
mod risene.
Læg bollerne på et fad med fiskestykket opad.
8. Pynt med lakserogn og skiver af agurk, gerne skåret som blomsterblade.
Tips: Små blæksprutter og kinarejer kan også bruges.
Sushi er stykker af rå fisk lagt på vineddikemarinerede ris.
Spis dem med fingrene.
Vend dem, så fisken vender nedad, og dyp dem i sojasauce, inden
de spises.
Wasabipasta eller -pulver (japansk peberrod) kan købes i velassorterede
delikatesseafdelinger eller i specialforretninger.
Se mere om Sushi
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------