Den anvendelige zucchini, eller squash som den også kaldes,
fylder vi her med en blanding af fetaost og urter. Godt som tilbehør. Dette er
en kaloriefattig og vitaminrig ret.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner
# Ingredienser
8 små zucchini à ca. 125 g
100 g mager feta ost
2 persillestilke
2 dildkviste
4 spsk olie
4 spsk rasp
½ tsk salt
⅛ tsk sort peber
2 spsk friskpresset citronsaft
DESUDEN:
bagepapir
citronskiver og persille til garneringen
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Skyl og tør zucchinierne.
Beklæd en bageplade med bagepapir og
læg de hele frugter på.
Steg dem i ovnen i 40 min.
Tag pladen ud og lad dem svale noget af.
Skru ovnen op til 200 °C.
2. Halver de ovnstegte grønsager på langs og
udhul dem. Lad ½ cm kant stå fri.
3. Tern frugtkød og fetaost.
Hak krydderurterne fint.
Bland det hele med olie og rasp.
Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
4. Fyld zucchiniskallerne med grønsags- og
osteblandingen og gratiner i 20 min eller til
skorpen er lækkert gylden.
Garner med små persillebuketter og tynde
citronskiver.
Server retten straks eller let afsvalet.
VARIATION
I stedet for fetaost kan du bruge 100 g reven parmesanost.
Det er også godt med oregano i stedet for dild.
Zucchini med fetaost:
Pr. portion: Energi: Kcal 268 = kj 1125
Kulhydrat 14 g Protein 8 g Fedt 20 g (67%) Fibre 3 g
Tips:
Når du skal udhule en zucchini, er det smart at bruge
en grapefrugtske eftersom den er riflet på den ene side.
En teske med skarpe kanter er også god.
Du kan også dampe de halverede zucchini 15 min i
en dampindsats i stedet for at forstege dem i ovnen.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..