Logo

Portvinssauce let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Portvinssauce let og godt 

 
Sauce. Arbejdstid med færdig fond: 20 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Portvinssauce
4 dl brun fond (stegesky)
portvin (ruby)
1½ spsk hvedemel
1½ spsk smør
salt og peber
*
Sådan laves Portvinssauce
1. Kog fond og ¾ af portvinen sammen i en gryde og lad det koge for svag til jævn varme uden låg i 6-8 min.

 
2. Gnid 1 spsk af smørret sammen med melet til en smørbolle (se Beurre manie).
Pisk den i den hede sauce.
Lad saucen koge nogle min.

 
3. Smag til med salt og peber og den resterende portvin.
Pisk det resterende smør i, det giver en blank sauce.

 
Tips: Se også Madeirasauce og Fond, brun.
Server portvinssauce til kød og vildt.
Portvinen kan koges 5 min. med et finthakket skalotteløg, før den koges sammen med fonden. Saucen kan også krydres med lidt fintreven appelsinskal.

 

Se alle de bedste opskrifter med Sauce

 

Se alle de bedste opskrifter med Portvin

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her