Når du vælger brød, er det ofte værd at foretrække
fuldkornsmuligheder, da de er meget sundere. Både med hensyn til sammensætning
og fordøjelsesprocessen i kroppen. Ejere af brødmaskiner kan uendeligt
eksperimentere med forskellige brødtyper: fuldkorn, klid og andre nyttige
tilsætningsstoffer. Det er kun vigtigt at følge de angivne mængder i en
specifik opskrift, så resultatet lever op til forventningerne, og brødet viser
sig at være porøst og velsmagende.
Tid 150 minutter
# Ingredienser
Fuldkornsmel 600 g
Tørgær 1 tsk
Mælk 10 ml
Salt 1,5 tsk
Melis 1 spsk
Vand 390 ml
Vegetabilsk olie 1
spsk
* Tilberedning
Hæld 37 °C lunt vand i
brødmaskinen, tilsæt mælk og olie.
Tilsæt derefter salt
og melis. Hæld fuldkornsmel oven på væskerne.
Luk låget på brødmaskinen
og indstil det hurtige brødbageprogram (2,5 timer).
Brødets vægt er et
kilo, skorpen sprødhedsgrad vælges efter din smag.
Start maskinen.
Efter afslutningen af æltningstrinnet skal dejen ligne en formet,
homogen klump.
Når du har afsluttet
bageprogrammet, tages skålen med bagt brød ud.
Vend den på hovedet,
og tag det varme brød ud.
Læg det på en rist for
at afkøle, så der ikke dannes kondens.
Det afkølede brød har
en løs, medium-porøs krumme med en udtalt tekstur.
Kalorieindhold 199,1
kcal. pr. 100 g.
Proteiner 6,8 g. Fedtstof
7,8 g. Kulhydrater 50,8 g.
Se alle
de bedste opskrifter med Bagemaskine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.