Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Chokoladesoufflé:
30 g smør
30 g hvedemel (½ dl)
2,5 dl mælk
3 æg
2 spsk sukker
75 g ren mørk chokolade
4 spsk kakaolikør
smør og sukker til formen
Pynt: flormelis
Souffléform
* Sådan laves Chokoladesoufflé:
1. Smelt smørret i en gryde, rør hvedemelet i og rør det
glat.
2. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring og lad
afbagningen koge, til den tykner.
Lad den koge småt et par min.
Tag den fra varmen og lad den svale af.
3. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over
håndvarmt vandbad.
4. Skil æggene i blommer og hvider.
Rør æggeblommerne i den afsvalede afbagning.
Rør den smeltede chokolade i, rør massen jævn og tilsæt så
likør.
5. Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i soufflémassen.
6. Smør souffléformen med smør og drys den med sukker.
Hæld soufflémassen i formen, fyld kun formen 2/3.
Bag den i ovnen ved 175 °C i ca. 40 min.
Luk ikke ovndøren op under bagningen. Det er bagværk, som
let falder sammen.
Souffleen synker let, når den forlader den varme ovn.
Server straks. Sigt lidt flormelis over i
serveringsøjeblikket.
Tips: Dryp evt. med mere likør, når der serveres.
Soufléen kan også fordeles i små, ovnfaste portionsforme. Så
skal de på midterrillen og bagetiden forkortes til 20 min.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------