Rabarbertrifli er en fantastisk og lækker dessert som tilmed
er nem og enkel at tilberede selv - få en skøn opskrift på rabarber trifli her.
Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 20 min. Trækketid: 1 time Ikke fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Rabarbertrifli:
300
g rensede rabarber
85
g sukker
1
stang vanilje
12-15
makroner
2
dl portvin
1½
dl piskefløde
75
g hasselnøddekerner (hakkede)
* Sådan laver du Rabarbertrifli:
Rabarberkompot:
Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm og vend dem sammen med sukker i et ovnfast
fad.
Flæk
vaniljestangen og kom kornene og stangen i fadet og dæk det til evt. med alufolie.
Bag
i 10-15 min. ved 200 °C.
Læg
knuste makroner i bunden af 4 portionsglas.
Hæld
portvin over, fordel rabarberkompotten i glassene, og lad dem trække mindst 1
time.
Server
med flødeskum og drys med hakkede nødder lige før servering.
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter
Tips:
Spiser du rabarbergrød, kan oxalsyren måske mærkes i munden
og på tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge
Non-oxal.
Kilde: Hjemmets bedste MAD