Gær kan købes som pressegær og tørgær. Frisk gær skal have en blød og smidig konsistens og en frisk gærlugt. Gær opbevares bedst i køleskab. Bliver gæren brunlig, kan den stadig bruges, men hæveevnen er mindre god.
Gær er en levende
organisme, som straks begynder at formere sig, når der tilsættes væske. Den
bedste temperatur for væsken er ca 37 °C.
Er væsken for varm -
over 50 °C - ødelægges gærens hæveevne.
Store sukker- og
saltmængder mindsker også gærens hæveevne, og gær bør derfor altid røres ud i
væske.
Tørgær har en meget
lang opbevaringstid, og kan derfor være praktisk at have i huset.
Følg
brugsanvisningen på pakningen.
Se mere om Hævemidler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------