Logo

Marengsbund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengsbund 

 
Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer. Dessert. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 50-60 min.

 
# Ingredienser til Marengsbund
3 æggehvider (ca )
150 g sukker ()
sprøjtepose
bagepapir
*
Sådan laves Marengsbund
1. Sæt ovnen på 130 °C.
Pisk æggehviderne halvt stive, kom 1 spsk af sukkeret i og pisk herefter æggehviderne meget stive, det vil sige, at der skal piskes nogle min., efter at hviderne er så stive, at de holder formen.

 
2. Pisk yderligere 3 spsk sukker i de stiftpiskede hvider og vend herefter resten af sukkeret i.

 
3. Dæk en bageplade med bagepapir.
Tegn en cirkel med en diameter på 20-.
Brug en tallerken.
Fordel godt halvdelen af marengsdejen i cirklen.

 
4. Fyld resten i en sprøjtepose med rillet tylle, hvis det skal være pænt.
En madegnet plastpose med klippet hul kan gøre det.
Sprøjt en kant om bunden.

 
5. Sæt straks pladen midt i ovnen.
Marengsdej tåler ikke at vente.
Bag 50-60 min., til marengsbunden er tør og let gylden.

 
6. Løsn bunden fra bagepapiret og lad den svale utildækket på en bagerist.

 
Tips: Nu er bunden klar til at fyldes efter ønske. Fx med is, se Flødeis, Flødeis, frugt- og Chokoladeis.
Eller fyld marengsbunden med flødeskum eller Creme Chantilly og friske eller henkogte frugter og bær.
Mængden her kan også bages til 2 stk 18- store bunde uden kant. Så kan bagetiden forkortes med 5-8 min.
Marengs holder godt opbevaret tørt og tillukket, og kan således bages dage i forvejen.
1 æggehvide vejer ca og fylder ca 1/3 dl, beregnet på mellemstore æg.

 
Marengsreder:
Fordel godt halvdelen af dejen som 8-10 bunde, ca i diameter.
Fyld resten af dejen i en sprøjtepose og sprøjt en kant om hver bund.
Bag marengsrederne ca 40 min. ved 130 °C. Fyld dem som ovenfor.

 
Sådan laves Marengsbund


Marengsbund 
1. Sæt ovnen på 130 °C.
Pisk æggehviderne halvt stive, kom 1 spsk af sukkeret i og pisk herefter æggehviderne meget stive.


Marengsbund 

2. Pisk yderligere 3 spsk sukker i de stiftpiskede hvider og vend herefter resten af sukkeret i.


Marengsbund 

3. Tegn en cirkel med en diameter på 20- på bagepapiret.
Fordel godt halvdelen af marengsdejen i cirklen.


Marengsbund 

4. Fyld resten i en sprøjtepose med rillet tylle.
Sprøjt en kant om bunden.


Marengsbund 

5. Sæt straks pladen midt i ovnen.
Marengsdej tåler ikke at vente.
Bag den 50-60 min., til marengsbunden er tør og let gylden.


Marengsbund 

6. Løsn bunden fra bagepapiret og lad den svale utildækket på en bagerist.

 

Se alle de bedste opskrifter med Marengs

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 47.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her