Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. med hjemmerørt fars, 10 min. med købt fars. Skal hvile:
hjemmerørt fars ½-1 time Stegetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Lav
pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Fiskefrikadeller, grønne:
600 g fiskefars
20 g blødt smør
1 æggehvide
2 spsk hakket dild
2 spsk hakket
persille
2 spsk fintklippet
purløg
1 spsk hakket
citronmelisse
salt og hvid peber
reven muskat
Til stegning: 50-60
g smør
*
Sådan laves Fiskefrikadeller,
grønne:
1. Rør fiskefarsen
(Se Fiskefrikadeller) med de øvrige ingredienser.
Den skal være ret
blød.
Stil den
hjemmelavede fars koldt ½-1 time, så er farsen blevet fastere og frikadellerne
nemmere at forme.
2. Smelt smørret på
panden og tag den fra varmen, så det køler lidt af.
Form farsen til
frikadeller med en spiseske, det går nemmest, hvis skeen dyppes i det smeltede
smør, før hver frikadelle formes.
Sæt panden over
varmen igen og steg frikadellerne ca 8 min. på hver side ved jævn varme.
Tips: Farsen kan tilsættes 100 g dampet,
velafdryppet hakket spinat.
Er farsen for blød
(efter hviletid) kan den tilsættes lidt mere rasp eller Maizena, er den for
fast, kan den lettes med lidt mere mælk eller fløde.
Server frikadellerne
med små faste persillesmørvendte pillekartofler, Champignonsauce og årstidens
grønsager.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Fiskefrikadeller
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------