Logo

Chokolademousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolademousse


Chokolademousse er en kendt klassiker fra dessertkøkkenet og den er nem og enkel at lave i eget køkken - få den dejlige opskrift her, det er den bedste.

Til 4 personer

 
# Ingredienser
150 g mørk chokolade, brækket itu, plus 25 g ekstra til at rive over
2 Daim-barer
100 g sukker
1 tsk flydende glukose (fås på apoteket)
2 spsk vand
2 store pasteuriserede æggehvider
1 dl cremefraiche
1-2 spsk Kahlua eller anden kaffelikør (kan udelades)

 
* Tilberedning
Smelt chokolade i en ildfast skål sat i en gryde småkogende vand.
Læg imens Daim-barer i fryseren i 10 min.

 
Når chokoladen er smeltet, tages gryden af varmen og sættes til side.
Lav marengsen ved at komme sukker, flydende glukose og vand i en gryde og sætte den på lav varme, indtil sukkeret er opløst.
Rør et par gange undervejs.
Skru op for varmen og kog siruppen, til et sukkertermometer viser 120 °C.


Eller brug karameltesten: Når en lille dråbe af den varme sirup kommes i et glas vand, skal den blive til en hård, gennemsigtig kugle.

 
Pisk imens æggehviderne stive.
Bliv ved med at piske og hæld samtidig siruppen langsomt i æggehvidemassen.
Fortsæt med at piske blandingen, indtil den er cremet, skinnende og vokset til det tredobbelte. Skålens sider skal ikke længere føles varme.
Kom cremefraiche i den smeltede chokolade og pisk det sammen.
Vend chokoladeblandingen i marengsen og derefter evt. kaffelikøren.

 
Pak den ene Daim ud og pak den ind i et rent viskestykke.
Læg den på et bræt og slå let på den med en kagerulle for at knuse den.
Åbn viskestykket og kom de knuste Daim-stykker i moussen.
Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Hæld moussen i små portionsskåle og sæt dem på en bakke.

 
Dekorer skålene med først et lag revet Daim-bar og derefter et lag revet chokolade.
Stil dem i køleskabet i nogle timer, før de serveres.

 

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
INFO: Chokolademousse er en dessert, der indeholder chokolade. Retten indeholder mange små luftbobler, der giver den en let luftig tekstur. Den kan variere fra let og luftig til cremet og tyk afhængigt af teknikken den er fremstillet ved. Chokolademousse tilberedes typisk med pisket æggehvide eller flødeskum. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her