Hyldebær er den i sorte klaser voksende stenfrugt af hyldebærtræet. De friske bær er let bitre, og hyldebær spises derfor tilberedt. C-vitaminindholdet er højt, men det går stort set til ved mødet med varmen. Hyldebær har mange anvendelsesmuligheder.
Når hylden blomstrer omkring sankthans, kan de netop
udsprungne, hvide blomsterskærme bruges som dessert, vendt i beignetdej (se Hyldeblomster,
friterede). De halvmodne (næsten grønne) hyldebær kan syltes som
kapers, men der er delte meninger om, hvorvidt de er giftige eller ej.
Forgiftninger er ikke kommet til offentlighedens kendskab, hvis de er
forekommet.
Modne hyldebær bruges til saft, suppe og marmelade, og de
kan købes i sæsonen, der er september/oktober.
Hyldebær kan fryses, bedst uden sukker. Holdbarhed: 1 år.
Se de bedste opskrifter med
Hyldebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------