Logo

Æbletærte fra Normandiet - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbletærte fra Normandiet - meilleur sur Kogebog.dk 💘 

 
Normandiet har en stor produktion af æbler. En del bruges til cider og calvados, men denne tærte er også et glimrende eksempel på, hvad regionen kan tilbyde. Næsten som at være der.

 
Forberedelsestid 1 time + 50 min i køleskab. Tilberedning 1 time. Let. Til 6-8 pers.

 
# Ingredienser
TÆRTEDEJ
250 g hvedemel
150 g smør, afkølet og skåret i tern
1 æg
50 g sukker
½-1 tsk vaniljesukker


3 mellemstore æbler
saften af 1 citron
2 æg
1 æggeblomme
60 g sukker
1 tsk stødt kanel
2 dl piskefløde
flormelis, til drys

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 170 °C.
En 22 cm tærteform eller en dyb form med løs bund pensles med smeltet smør i bunden.
Stil den i køleskabet, til smørret er stivnet.

 
2. Tærtedej: Sigt melet ned i en røreskål.
Smørret gnides ind i melet med fingrene, til massen har konsistens som revet parmesan.
Lav en lille fordybning i melet.
1 æg piskes sammen med 1 spsk vand.
Hæld det i fordybningen sammen med sukker, vaniljesukker og en knivspids salt.
Dejen røres sammen, først med en dejskraber, siden med hænderne.
Når dejen er jævn og glat, formes den til en flad kugle, pakkes ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet i 20 min.

 
3. De 2 æbler skrælles og befries for kernehuse.
Hvert æble deles i 8 både.
Bådene vendes godt i citronsaften og stilles køligt til de skal bruges.

 
4. De hele æg piskes let sammen med æggeblommen.
Æggemassen røres godt sammen med fløde og stødt kanel og stilles til side.

 
5. Tærtedejen udrulles til den er ca. 2-3 cm tyk.
Tærteformen fores meget omhyggeligt med dejen.
Der må ikke være luftbobler eller løse kanter.
Stil formen i køleskabet i 30 min.
Æblebådene lægges taglagt på bunden.
De må gerne ligge meget tæt, da de vil svinde lidt under bagningen.
Til sidst hældes æggeblandingen over.
Pas på at tærten ikke overfyldes, da æggeblandingen vil hæve en smule.
Tærten bages i 45-60 min, til fyldet er fast og overfladen gylden.
Serveres varm, drysset med flormelis.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her