# Ingredienser til Melboller:
80 g smør
2 dl vand
80 g hvedemel
3 æg
1 tsk salt
Til kogning af melboller:
1 tsk salt pr. l kogevand
*
Sådan laves Melboller:
1. Bring smør og vand i kog i
en gryde.
Rør melet i på en gang og rør,
til dejen er glat og ensartet og slipper skeen.
Tag gryden fra varmen og lad
dejen køle af et par min.
2. Pisk æggene sammen og rør
dem i, lidt ad gangen.
Dejen må ikke blive for lind,
så er den svær at forme. Smag til med salt.
3. Form dejen til boller med en
teske eller fyld den i en bollesprøjte og klem og skær den direkte ned i næsten
kogende, letsaltet vand.
Tag gryden fra varmen, når
bollerne kommes i. De smuldrer, hvis de koges.
4. Lad bollerne få tre korte
opkog til kogepunktet.
Hæld koldt vand imellem hvert
opkog, ellers koger de ud.
5. Tag bollerne op med en
hulske, læg dem kort i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
Melboller - Se mere i Hønsekødsuppe.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------