Asparges,
hvide
. Engelsk: Asparagus, white. Latin: Asparagus
Officinalis
Sæson: Dansk: maj-juni: Import: maj-juni
Holdbarhed: 1-2 dage ved 4-6 °C
Anvendelse: Skylles og skrælles fra hovedet og nedefter. Den
træede nederste del skæres af.
Svind: ca 45%
Rå eller koges; slikasparges 5-6 min., udskårne ca. 4-5 min.
Kogetid for hvide
asparges
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og når vandet
koger, kommer du de hvide asparges ned i vandet.
Kog dem nu 5-6 minutter ved svag varme, og tag dem straks op
når de er færdige.
Frysning: Nystukne hvide asparges er velegnet til frysning.
De skal skrælles og blancheres i 2-4 min.
Hvide asparges er grønne asparges, som har været dækket med
jord, så væksten foregår i mørke. De høstes når det øverste af aspargesen
kommer op til jordoverfladen.
Asparges er ethylen-følsomme.
Opskrifter med hvide asparges
Tilbage til Råvarer.