Forret. Arbejdstid: 30 minutter Kogetid i alt: ca. 20
minutter. Let at lave.
# Ingredienser til Asparges
med urtebouillon:
¾-
friske, grønne asparges
hønsebouillon
2 tomater
1 gulerod
1 majroe
10 store champignoner
smør
salt
lidt hakket persille
* Sådan laves Asparges
med urtebouillon:
1. Bryd den træede rodende af aspargesene.
Skræl majroe og gulerod og skær begge dele i små terninger.
Skold tomaterne og befri dem for skind og kerner.
Skær kødet i terninger.
Skyl svampene i rindende, koldt vand, tryk dem tørre, del
dem i kvarte.
2. Kog hønsebouillonen med de afskårne aspargesender i 10
minutter.
Si bouillonen over i en gryde med stor bund, evt. en pande
med høje sider.
3. Læg aspargesene i den kogende bouillon med hovederne
samme vej og kog dem i 3-4 minutter. Tilsæt evt. lidt salt.
Tag aspargesene op med hulske og hold dem varme og tørre i
et rent klæde (viskestykke).
4. Kog de rensede og udskårne grønsager i 3-4 minutter i
bouillonen, tomat-
stykkerne kun det sidste minut.
Tag det hele op og lad det dryppe af.
Tag bouillonen fra varmen og pisk smørret i.
5. Anret grønsagerne på et halvdybt fad, læg aspargesene
ovenpå, dæk delvis med bouillon.
Drys med lidt hakket persille.
Tips: Der kan bruges hvide asparges, de skal skrælles og
koges næsten dobbelt så længe.
Se om Asparges.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------