Kold melonsuppe er en genial ret, som både er læskende og smagfuld.
Den er perfekt som forret, og vil med sikkerhed vække appetitten med sin
friskhed.
Til 6 personer. Er fryseegnet, tøs op ca. 4 timer i køleskabet
# Ingredienser
1 moden melon, fx cantaloupe (ca. 1 kg)
1½ dl vand
125 g sukker (ca. 1½ dl)
5 friske mynteblade
2 spsk friskpresset limesaft
6 ribsklaser
koldt vand
4 spsk sukker
300 g hindbær
3 dl syrnet fløde 9%
Pynt: friske mynteblade
Drikkevarer: koldt mineralvand eller kølig hvidvin - pinot
blanc fra Alsace
* Tilberedning
Halver melonen og fjern kernerne.
Skær melonen i store både og skræl dem
(fjern også den grønne del lige under skrællen - ca. 500 g
melonkød).
Skær melonen i grove stykker.
Bring vand, sukker og mynteblade i kog i en lille
gryde.
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
Tag myntebladene op.
Blend melonkød og sukkerlage i mindre portioner
(fyld kun blenderglasset 1/3 op).
Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
Tilsæt limesaft og hæld suppen i en metalform (ca. 1 liter).
Stil suppen tildækket i fryseren i ca. 1 time til der er et
lag
"grødis" i
kanten af formen.
Dyp ribsklaserne i vand og vend dem dernæst i sukker.
Læg ribsklaserne på et stykke køkkenrulle.
Ved serveringen:
Pisk den kolde melonsuppe igennem og smag til.
Fordel suppe og hindbær i tallerkenerne.
Kom en skefuld syrnet fløde og en ribsklase i hver
tallerken.
Server straks sammen med resten af den syrnede fløde.
Tips: I stedet for syrnet fløde 9% kan du servere
cremefraiche 18%.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe, kold
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.