Tilbehør. Arbejdstid 15 min. Let at lave. Lav pris (4 personer). Mængde: ca. 350 g:
# Ingredienser
til Ghee:
500 g usaltet smør
*
Sådan laves Ghee:
1. Skær smørret i
mindre stykker og smelt det i en gryde ved meget svag varme.
Rør i det, så det
ikke bruner.
Lad det stå, til
urenheder er sunket til bunds.
2. Hæld det klarede
smør gennem gazestof, eller andet tyndt klæde, lagt i en sigte.
3. Kom det
filtrerede smør i en krukke med låg og stil det køligt, til det skal bruges.
Tips: Samme fremgangsmåde bruges til plantefedt.
Ghee bruges meget i
indisk og mellemøstlig mad og kan købes færdigt i indiske og pakistanske
forretninger.
Ghee kan opvarmes til
meget høje temperaturer uden at branke.
Der fås en
vegetarisk version baseret på planteolier.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------