Skal det være let og
elegant: Så skal det være Hvidvinssorbet. Her får du den bedste opskrift på
hvidvinssorbet og så får du også bærsauce med.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Frysetid: ca 3 timer
# Ingredienser
5 dl hvidvin
160 g (2 dl) melis
2 citroner
1 æggehvide
Bærsauce:
250 g blandede røde
bær
2-3 spsk melis
1 dl kirsebærlikør
* Fremgangsmåde
1. Hæld vin, sukker,
den revne skal og saft af citronerne i en gryde.
Bring det i kog og
lad det koge i 5 min.
2. Hæld det i en
frysefast form, der dækkes til og stilles i fryseren, til den er halvfrossen
(ca. 1½ time).
Rør den igennem.
3. Pisk æggehviden
stiv og vend den i.
Frys videre, ca 1½
time endnu.
4. Skyl bærrene.
Drys dem med sukker
og hæld likøren over.
Lad det stå og
trække.
Hæld saucen over ved
serveringen.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER