En kraftig og
mættende gryderet, som vinder ved at blive tilberedt dagen før, så den kan stå
og trække. Retter med oksekød hitter altid! Kan anbefales
Tid: 1 time. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg højreb eller
marvpibe med ben
5 dl oksebouillon
(vand + terning)
2 spsk kinesisk soya
1-2 laurbærblade
4-5 stk hel
allehånde
4-5 hvide
peberkorn
4-5 kartofler
250 g frosne suppeurter
2 spsk sherry eller
vermouth
brøndkarse
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i ret
store tern.
2. Bring bouillonen
i kog sammen med soya, laurbærblade, allehånde og hvide peberkorn.
3. læg kødet i
gryden, også evt. ben.
4. Kog ved middel
varme under låg, 45-50 min.
5. Skræl kartoflerne
og skær dem i både.
Kom dem i gryden når
der mangler 20 min af kogetiden.
6. Kom til slut grønsagerne
i.
De behøver ikke tøes op. Lad dem koge til de er gennemvarme.
7. Smag til med
sherry eller vermouth og evt. salt.
8. Drys med masser
af brøndkarse. Server med groft brød.
Tips: I stedet for
højreb eller marvpibe kan du bruge tern af mellemskært eller evt. vildtkød.
Hvis du vil have
kødet brunet, gør du det på en pande, og lægger derefter kødet i gryden med
bouillonen, og koger det som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------