Beignet [bɛˈɲɛ]
er den internationale generiske betegnelse for enhver type friterede dejlommer,
der kan indeholde frugt, kød, grønsager eller slet intet fyld. F.eks. kaldes de
velkendte gærdejs-donuts fra Café du Monde i New Orleans for beignets.
Beignetdej bruges til fritering af alt fra fisk, grønsager
og æbleringe. Beignet gør fisken eller grøntsagerne sprøde og uimodståelige.
Ordet er fransk 'hævelse, æbleskive', af oldfransk bugnet
'lille bule'. Beignet brugtes tidligere også om små stykker bagværk,
fremstillet af en lignende, men tykkere dej og dybstegt, fx æbleskiver og de
tyske Berliner Pfannkuchen.
Se alle de bedste opskrifter med Beignet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------