Dessert. Arbejdstid:
20 minutter Frysetid: 4-5 timer Svær
at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (6-8 personer)
# Ingredienser til Beaujolais-granité:
1 flaske rødvin (beaujolais)
175 g sukker (2,25 dl)
1 stor usprøjtet appelsin
½ usprøjtet citron
friske mynteblade
* Sådan laves Beaujolais-granité:
1. Kog 1,25 dl vand og sukker til en klar lage.
Blandingen skal koge, til sukkeret er helt opløst.
2. Skyl appelsinen og citronen.
Riv skallen og pres saften af begge dele. Bland skal og saft
med sukkerlagen.
Lad lagen trække i 1½ time.
3. Si blandingen og tilsæt rødvinen.
Hæld den i en »ismaskine« eller i en plast- eller aluform
med høj kant.
Rør af og til i isen og skrab hver gang siderne ned.
Graniteen skal fryses grødet.
Brug en ske, og server i afkølede portionsglas.
Pynt med friske mynteblade.
Tips: En »is-maskine« (sorbetière) klarer selv
omrøringen.
Enhver god vin kan bruges til granité.
Server eventuelt granitéen med kogt frugt.
Hvis granitèen er blevet for hård, kan den tages ud en snes
minutter før serveringen og piskes igennem. Holdbarhed i fryser: 3 måneder.
Info: Granita er en halvfrosset dessert lavet af sukker, vand og forskellige smagsstoffer. Oprindeligt fra Sicilien, nu findes det i hele Italien i forskellige former. Det er relateret til sorbet og italiensk is; på det meste af Sicilien har den imidlertid en grovere, mere krystallinsk struktur.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------