Se udskæring af Okse - tyndsteg: 13
Tyndsteg - se opskrifter
med Oksetyndsteg.
Tyndsteg kendes bedst udskåret som T-bonesteak. I helt stykke
bruges den som roastbeef med ben og gammeldags oksesteg med krølfedt, udbenet
ligeledes til roastbeef. Som nævnt også skivet som T-bonesteak, i dobbelt
tykkelse som Porterhouse-steak.
Fileten kan også udskæres til bøf. Langs ryggen, underrygbenet,
der bærer delvis højreb og tyndsteg, ligger
Mørbraden, og det er oksemørbraden, og kun den, der bruges til
ægte tournedos og chateaubriand.
Til sidstnævnte udskæring endog kun den
tykkeste, midterste del, »hjertet«. Mørbraden kan steges hel eller i hele
stykker, eller den kan skives til tournedos og møre bøffer, de smallere ender
til medaljoner. Det er også her, man henter garanteret mørt kød til kødfondue
og grill eller til en elegant og ægte bøf Stroganoff.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------