Dessert. 4 personer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Arbejdstid: 30 min.
# Ingredienser til Ferskner, flamberede:
5-6 modne ferskner
Sukkerlage:
½ dl vand
80 g sukker (1 dl)
kornene fra 1 stang
vanilje
½-¾ dl kirsch eller cognac
*
Sådan laves Ferskner, flamberede:
1. Kog en klar lage
af vand, sukker og vaniljekorn.
2. Flå fersknerne.
Overhæld dem evt. først med kogende vand.
3. Del fersknerne og
fjern stenen.
Kom fersknerne i den
kogende lage og kog dem småt under låg i 5 min.
4. Tag fersknerne op
af lagen og lad dem køle af.
5. Læg fersknerne på
en serveringspande med den buede side opad, hæld lidt af lagen over.
Varm dem igennem.
6. Hæld den let
lunede spiritus over og sæt en tændstik til.
Lad flammerne dø og
server straks.
Server blødrørt
vaniljeis eller koldt flødeskum til.
Tips: Dåseferskner kan erstatte friske. Lagen fra
dåsen kan da erstatte sukkerlagen.
Til flambering kan
kun bruges spiritus, der holder mindst 40%.
Det er sikrest at
lune den, inden den antændes.
Hvis der er for
megen væde ved fersknerne, kan spiritussen have svært ved at fænge.
Vip panden lidt, så
evt. saft samler sig i den ene side, før spiritussen hældes over og antændes.
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se
flere opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------