Logo

Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 

 
Lav en gennemført engelsk dinner med oksesteg af højreb, peberrods cremesauce, yorkshire pudding og grønsager. Denne opskrift på engelsk roastbeef af oksehøjreb er nem at lave, og du får en lækker og smagfuld roastbeef ud af det.

 
Giver 6 til 8 portioner

 
# Ingredienser
Oksesteg, fx højreb afpudset (2700 - 3150 g)
3 fed hvidløg, finthakkede
1 tsk friskmalet sort peber
Yorkshire pudding (se nedenfor)
Peberrods cremesauce (se nedenfor)

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 230 °C.
Bland hvidløg og peber; gnid det over stegen.

 
2. Læg stegen, med evt ben nedad i en lav bradepande.
Indsæt et stegetermometer i den tykkeste del af stegen, uden at røre ben eller fedt.
Steg i 15 min.

 
3. Skru ovntemperaturen ned til 160 °C.
Steg i 20 min pr 450 g eller indtil den indre temperatur er 58 til 62 °C for en let rød steg, og 65 til 70 °C for en mellemstegt steg.

 
4. Imens tilberedes Yorkshire pudding og Peberrods cremesauce.

 
5. Når stegen har nået den ønskede temperatur flyttes den til skærebrættet; dæk den med folie. Lad den stå på et varmt sted i 20 til 30 min så er den lettere at skære for.
Temperaturen på stegen vil fortsætte med at stige med ca 5 °C mens den hviler.

 
6. Gem ½ dl væde fra bradepanden.
Straks efter at stegen er fjernet fra ovnen, indstilles ovntemperaturen til 230 °C.

 
7. Mens puddingen bager, skæres stegen for med forskærerkniven. (se teknik HER)
Serveres med Yorkshire pudding og Peberrods cremesauce og evt og grønsager.


Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 
Trin 2: Indsæt stegetermometeret.


Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 

Trin 5: Dæk stegen med folie mens den hviler


Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 

Trin 6: Gem ½ dl væde.

 

Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 


Yorkshire pudding
Giver 6 til 8 portioner

 
# Ingredienser
2½ dl mælk
2 æg
½ tk salt
140 g hvedemel
0,6 dl væde fra stegen eller usaltet smør

 
* Fremgangsmåde
1. Bland mælk, æg og salt i food processor eller blender i 15 sekunder.
Tilsæt mel; bland videre i 2 min.
Lad dejen stå i foodprocessoren ved stuetemperatur i 30 min til 1 time.
(Dette lader melet absorbere væden fuldt ud til en mere mør pudding).

 
2. Hæld væden fra stegen i en 23 cm kvadratisk bageform.
Stil den i en 230 °C varm ovn i 5 min.
(Brug ovnhandsker når du tager formen ud af ovnen da formen vil være meget varm.)

 

Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 
3. Bland dejen i yderligere 10 sekunder; hæld det op i den varme væde.
Rør ikke.

 
4. Stil straks formen i ovnen igen.
Bages i 20 min. Skru ovntemperaturen ned til 160 °C; bages i 10 min indtil puddingen er gyldenbrun og luftig. Skæres i kvadrater.

 

Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 

TIPS: I stedet for en kvadratisk form, kan du bruge en muffinform og få portions-puddinger.

 

Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce

 
Peberrods cremesauce
Giver ca 3,7 dl

 
# Ingredienser
240 g piskefløde
75 g revet peberrod, med væde
2 spsk balsamisk eller rødvinseddike
1 tsk tør sennep
1 knivspids sukker
1 knivspids salt
1 forårsløg, fintskåret til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Afkøl en stor skål, piskeris og fløde før det piskes.
Hæld fløden i den afkølede skål og pisk med elpiskeren på høj fart indtil der former sig bløde toppe. For at teste løftes piskerisene væk fra flødeskummet; blandingen skal have bøjede, men klare toppe. Overpisk ikke.

 
2. Bland peberrod, eddike, sennep, sukker og salt i en mellemstor skål.

 
3. Fold flødeskum i peberrodsblandingen ved forsigtigt at skære ned til bunden af skålen, skrabe op ad siderne på skålen, og derefter folde over toppen af blandingen.
Gentag indtil flødeskummet er jævnt indblandet i peberrodsblandingen.
Dæk det til og køl det i mindst l time.
Saucen kan laves op til 8 timer før servering.
Kom et drys forårsløg, fintskåret til pynt


Oksesteg med yorkshire pudding og peberrods cremesauce 

Trin 1: Test flødeskummet for bløde toppe.

 

Se alle de bedste opskrifter med Oksesteg

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her