Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca. 40 min. Stegetid i alt: ca. 1 time. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)
# Ingredienser til Coq
au vin:
1 ung hane eller poulard
50 g smør
50 g saltet, stribet flæsk eller bacon
10-15 skalotteløg
1 gulerod
250 g champignon
5 cl cognac
3-4 dl rød bourgogne
1 krydderurtebuket (persille, timian, laurbærblad)
2 fed hvidløg
salt og peber
Endvidere: 1 bdt persille
*
Sådan laves Coq
au vin:
1. Del fjerkræet i 6-8 stykker. Se: Partering af Fjerkræ.
2. Skær flæsket eller baconen i tern, og svits dem i
halvdelen af smørret i en tykbundet gryde.
Brun fjerkræstykkerne heri på alle sider.
3. Hæld cognac over de brunede fjerkræstykker og antænd.
Lad flammerne dø og hæld rødvinen på.
4. Pil løgene, skrab gulerødderne og skær dem i skiver.
Skær rodskiven af champignonerne.
Skyl dem under rindende, koldt vand og tryk dem tørre.
Svits løg, gulerødder og champignon i resten af smørret i en
anden gryde.
5. Læg grønsagerne i gryden til fjerkræet.
Kom krydderurtebuket, hvidløg, salt og peber i.
6. Læg tætsluttende låg på gryden og lad retten snurre ved
svag varme i ca. ½ time.
Server retten i gryden med friskhakket persille drysset
over, eller særskilt.
Server retten med
flutes eller ris.
Tips: Retten kan eventuelt jævnes lidt til sidst med
2 spsk Maizena rørt ud i lidt vand.
INFO: Coq au vin er en fransk ret af kyllingekød, løg,
perleløg, gulerødder og rødvin fra Bourgogne. Hvidvin kan også benyttes. Så
kaldes retten "Coq au blanc". Andre franske regioner end Bourgogne
har varianter med lokal vin som coq au vin jaune, coq au riesling, coq au
pourpre eller coq au violet, coq au champagne osv.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------