Heldigvis kan fedtfattig sauce godt være velsmagende og
lækker, og der findes mange opskrifter her, som er gode - for eksempel denne poulard med lys sauce
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 40 min. Kogetid, i alt 2½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 stor poulard på
1500 g
1 kg kraftben
salt og hele
peberkorn
2 gulerødder
2 porrer
2 laurbærblade
evt. 2 blade husblas
Sauce:
4 spsk smør
4 spsk hvedemel
3 dl bouillon
2-3 æggeblommer
salt og peber
* Tilberedning
1. Kog benene i vand
der dækker tilsat salt og hele peberkorn, grønsager og laurbærblade.
Kog dem 2 timer
under låg.
Si bouillonen.
Kog poularden i den
siede bouillon 30-40 min.
Afkøl poularden i
bouillonen.
2. Tag skindet af
den kolde poulard og læg den derefter på serveringsfadet.
Fjern al fedt fra
bouillonen.
Hvis bouillonen ikke
er stiv efter afkøling, må der tilsættes udblødte blade husblas.
Varm 2 dl af
bouillonen og smelt husblassen heri.
Hæld det over
poularden, når det begynder at stivne.
3. Smelt smørret til
saucen og rør mel i.
Rør varm bouillon i,
lidt ad gangen.
Lad saucen koge i 5
min.
Tilsæt fløde og lad den koge endnu 2 min.
Lad saucen svale.
Rør æggeblommerne
sammen og pisk dem i saucen.
Øs saucen over
poularden, til den er dækket af et jævnt lag.
4. Lad poularden stå
i køleskab 1 times tid inden den serveres kold.
Pynt med salatblade og garner evt. med skiver af gåseleverpostej.
Se alle opskrifter på fjerkræ HER
Se Partering af fjerkræ HER