Danske makroner med fyld af mandel og god mørk chokolade. En fantastisk lækkerbisken til kaffen.
Giver ca 36 småkager
# Ingredienser
2 store æg
360 g chokolade knapper
225 g marcipanmasse
eller 1 dåse (225 g) mandelpasta
70 g flormelis
2 spsk hvedemel
Flormelis til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
150 °C.
Beklæd en bageplade
med bagepapir; sæt den til side.
2. For at dele
æggehviden fra blommen, slå forsigtigt midten af ægget ind i en hård kant,
såsom kanten af en skål.
Hold halvdelen af
æggeskallen i hver hånd, flyt forsigtigt æggeblommen frem og tilbage mellem de
2 skaller.
Lad hviden dryppe
ned i en skål mellem de 2 skaller.
Når alt hviden er
dryppet ned i skålen, lægges blommen i en anden skål.
Flyt hviden til en
tredje skål.
Gentag med det
resterende æg.
Gem de ubrugte
æggeblommer, dækket med vand, i en lufttæt beholder.
Køles i op til 3
dage.
3. Smelt chokoladen
i en lille, tung kasserolle over lav varme, rør konstant; sæt det til side.
4. Pisk marcipan,
æggehvider og sukker i en stor skål med elpiskeren på mellem fart i 1 minut,
skrab ned ad siderne på skålen.
Pisk chokoladen i
indtil det er godt blandet.
Pisk melet i med lav fart, skrab ned ad siderne af skålen.
5. Hæld, med en ske,
dejen op i en sprøjtepose med riflet tud.
Tryk 4 cm spiraler
ud 2½ cm fra hinanden på bagepapir på en bageplade.
Tryk alle småkagerne
ud på en gang; dejen vil blive stiv af at stå.
6. Bages i 20 min
eller indtil de er faste.
Flyt forsigtigt
bagepapiret ud på køkkenbordet; afkøl dem helt.
7. Fjern småkagerne
fra bagepapiret.
Læg flormelis i en
fintmasket si; sigt det over småkagerne hvis det ønskes.
8. Opbevares i
beholdere med tætsluttende låg ved stuetemperatur eller fryses i op til 3
måneder.
Trin 2: Del et æg.
Trin 5: Tryk dejen
ud på bagepladen.
Trin 7: Fjern
småkagerne fra bagepapiret.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------