Dessert. Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 30-35 min. Svær at lave.
Lav pris. Fryse-egnet.
4 personer
# Ingredienser til Banansoufflé:
30
g smør
25
g hvedemel
1,5
dl piskefløde
1
dl mælk
1 spsk sukker
3 bananer
2 spsk citronsaft
3
æg
smør til formen
Souffleform. 1,5 l
* Sådan laves Banansoufflé:
1. Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i. Det må ikke
tage farve.
Pisk lidt efter lidt fløde og mælk i. Rør, til massen er
jævn.
2. Kom sukkeret i og lad afbagningen koge svagt i et par
minutter.
Tag den fra varmen.
Sæt ovnen på 200 °C.
3. Del æggene i blomme og hvide.
Pisk æggeblommerne i den let afkølede soufflémasse - en ad
gangen.
4. Mos bananerne let med en gaffel sammen med citronsaften.
Blend dem til en jævn masse, eller purer dem gennem en
sigte.
5. Bland straks
bananpuréen i soufflémassen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem heri.
6. Smør souffleformen og hæld soufflemassen heri.
Skålen må kun være ¾ fuld, da souffléen hæver kraftigt under
bagningen.
7. Bag souffleen 30-35 minutter. Åbn ikke lågen imens.
Lind meget forsigtigt på lågen, hvis der ses til den.
Souffléen skal være høj, let og gylden.
8. Server straks.
Tips: Det er en kendt regel, at gæsterne venter på
souffléen - aldrig omvendt.
En let souffle falder en smule sammen ved mødet med temperaturen
uden for ovnen.
Det sker der ikke noget ved.
Lidt reven citronskal i souffledejen giver en frisk smag.
En souffleform er en rund form med flad bund og lige sider.
Den kan gøres højere med en kant af 3-lags alufolie eller
bagepapir.
Se flere
opskrifter med Bananer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------