Rungsted kage er en gammeldags smørkage. En gærdej bagt med lækker vanilje-remonce. Du bliver glad for alle de gode opskrifter på Kogebog.dk
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: mindst 1
time. Bagetid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6-8
personer.
# Ingredienser
til Rungstedkage
Dej:
350 g hvedemel (ca 6 dl)
200 g smør
2 spsk sukker
2 æg
50 g gær
½ dl vand
Fyld:
100 g smør
100 g sukker (1¼ dl)
korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
Pynt: tesukker
10 hakkede nødder
Springform
*
Sådan laves Rungstedkage
1. Kom melet i en skål.
Hak og smuldr det kolde, men ikke hårde smør i.
Tilsæt sukkeret.
2. Lun vandet let (30 °C), og rør gæren ud heri.
Pisk æggene sammen. Tag lidt fra til pensling.
Rør gærvæde og æg sammen med melblandingen og ælt godt.
Dejen skal slippe fingre og bord.
3. Smør en springform.
Rul godt og vel halvdelen af dejen ud og beklæd springformen
med dejen.
4. Rør fyldet sammen og fordel det over dejen.
5. Rul den resterende dej ud på bordet og skær den i 1½ cm
brede strimler.
Læg dem i gittermønster over fyldet.
Fold dejkanten ind over dejstrimlerne hele vejen rundt.
Lad kagen hæve lunt og tildækket mindst 1 time.
6. Sæt ovnen på 200 °C.
Pensl kagen med resten af ægget og drys med tesukker og
hakkede nødder.
Bag kagen midt i ovnen 20-25 min.
Løsn formen og lad kagen svale.
Spis den lun eller kold.
Tips: Fyldet kan tilsættes rosiner og/eller reven
pomeransskal.
Halvdelen af fyldet kan erstattes af marcipanmasse.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kager og Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------