Gammeldags nøddekage med romglasur som mormor lavede dem. Se,
hvad vi ellers skriver om kager, småkager, lagkager og andet godt bagværk...
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Bagetid: ca 1 time. Fryseegnet uden glasur.
# Ingredienser
300 g smør + ca 25 g
smør til formen
250 g sukker
200 g hasselnødder
100 g hvedemel
4 æg
½ dl brun rom eller
evt. mælk
Romglasur:
100 g flormelis
1 spsk brun rom
Drys: 50 g hasselnøddekerner
* Tilberedning
1. Smelt smør og
pensl en sandkage- eller brødform.
Sæt formen i køleskab og pensl den igen inden bagning, så kagen kan komme hel
ud af formen.
Du kan også beklæde
en bageform med bagepapir.
2. Rør smør og
sukker skummende med en håndmikser.
3. Kør hasselnødderne
til fint mel i en foodprocessor.
Bland med mel.
4. Pisk æg og rom
eller mælk sammen.
Tilsæt lidt af
melblandingen til det skummende smør og derefter lidt af æggeblandingen.
Fortsæt med
skiftevis at tilsætte melblanding og æggeblanding, til dejen er ensartet.
5. Hæld dejen i den
smurte form og bag kagen ca 1 time ved 160 °C.
Stik et træspid i
kagen og mærk, om den er gennembagt.
Der må ikke være rå
dej på.
6. Lad kagen køle
af. Vend den forsigtigt ud af formen.
Romglasur:
7. Rør flormelis med
rom til en passende cremet konsistens.
Fordel glasuren på
kagen og pynt med hakkede nødder, inden glasuren størkner.
Skær kagen i skiver.
▶ Se flere gode opskrifter med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.