Banan og mandler
klæder bare hinanden og med appelsin i får frugtmosen et frisk syrligt pust.
Banancreme er en perfekt dessert til din baby. Sødmefuld frugtmos; Frugter er
bare dejlige på alle måder. Frugtgrød kan koges i gryde ellers bages i ovn
resultaterne bliver forskellige alt efter frugterne, så prøv gerne begge dele.
#
10 mandler
½ banan
1 appelsinfilet
*
Giv mandlerne et
kort opkog i vand, og smut dem.
Skræl bananen, og
skær appelsinfileten fri for hinder.
Blend alle
ingredienserne, til mandlerne er findelt, og det har en cremet konsistens.
Rør banancremen i en
varm grød, fx hirsegrøden.
Du kan også give
banancremen som dessert efter et måltid.
TIPS: Resten af
appelsinen kan blendes til en drik eller til smoothies. Fjern da alle
de hvide hinder, så
du kun har fileterne tilbage. Kom evt en stor skive mango og et par jordbær i,
og blend det giver drikken sødme. Du kan også blende resten af bananen med
appelsinfileterne.
Når du bevarer
skrællen på kerne- og stenfrugter, får du al frugtens næring med. Det er dog
vigtigt, at du blender mosen grundigt, så alle dele af skrællen kan synkes uden
problemer. Giv ikke frugtmos alene som et måltid. Frugtmos bidrager nemlig ikke
med nok energi og mæthed alene.