Spændende opskrift fra Indonesien. Fiskekoteletter er en
populær ret over hele verden. Det er en hurtig og nem opskrift at tilberede
derhjemme.
Forberedelsestid: 15
min. Tilberedningstid: 15-20 min. Antal kuverter 4
# Ingredienser
1 spsk olie
1 løg, meget
finthakket
2 fed hvidløg,
finthakkede
5 cm frisk ingefær,
fintrevet
1 tsk stødt
koriander
1 stilk citrongræs
(kun den hvide del), finthakket
2 tsk
tamarindekoncentrat (evt citronsaft)
2 tsk citronskal,
meget fintrevet
4 små fiskekoteletter
friskkværnet peber
limebåde, til pynt
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til
160 °C.
Beklæd en bageplade
eller bradepande med alufolie og
smør det let, så
fisken ikke brænder fast.
Varm olien på en
stegepande, tilsæt løg, hvidløg, ingefær,
koriander og
citrongræs og steg under omrøring ved
middelvarme i 5 min
eller til det begynder at dufte.
2. Rør tamarinde,
citronskal og lidt peber i blandingen.
Tag panden af
komfuret og sæt den til side til afkøling.
3. Fordel
krydderiblandingen over fiskekoteletterne og
læg dem på pladen.
4. Steges i ovnen i
10-15 min eller indtil kødet er løst,
når man stikker i
det med en gaffel.
Pas på ikke at give
fisken for meget, så den bliver tør.
Pynt med limebåde og
server med dampede ris.
Kokkens tip:
Krydderiblandingen
kan laves dagen i forvejen og
opbevares i
køleskabet i en lufttæt beholder.
Hvis koteletterne er
meget tykke, skal de have lidt
længere tid i ovnen.
Tamarinde koncentrat: Fås
som en sveskeagtig masse.
Rigtig sur, men
speciel smag. Glimrende i marinader.
Fås i velassorterede
supermarkeder.
Prøv også et godt kick af vodka mixet med tamarinde, chili
og lime.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Indonesien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------