Den lette
æggeskumsmasse falder sammen, hvis den ikke serveres straks efter bagningen.
Til denne østrigske klassiker passer jordbærsauce
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
1 spsk smør
2 æg, delt i blommer
og hvider
1 knsp salt.
50 g sukker
1 vaniljestang
15 g hvedemel
250 g jordbær
1 spsk citronsaft
2 spsk sukker
* Tilberedning
1. 1 spsk smør smeltes i et fladt ildfast fad (ca
20 cm langt) i den forvarmede ovn ved 200 °C (Varmluft anbefales ikke)
2 æggehvider piskes
stive med 1 knsp salt.
50 g sukker hældes langsomt deri.
Pisk videre i 3
minutter.
2. Korn fra 1 vaniljestang og 2 æggeblommer
røres sammen og vendes forsigtigt i den piskede æggehvide sammen med 15 g mel.
Massen sættes i
fadet i 2 store toppe.
De bages gyldenbrune
ved 200 °C i 12-14 minutter. (Varmluft anbefales ikke)
3. 250 g jordbær gøres i stand og pureres med 1
spsk citronsaft og 2 spsk sukker.
Souffléen drysses straks med flormelis og serveres med
jordbær saucen.
Energi pr. portion:
9 g protein. 13 g fedt. 58 g kulhydrater = 395 kcal (1656 kJ)
INFO: Salzburger Nockerl er en sød soufflé, der serveres som
en dessert, en kulinarisk specialitet i den østrigske by Salzburg.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.