Ost og linser giver protein tilskud til en lækker pie pakket i tynd, sprød fillodej. Kartofler er et af vore vigtigste basislevneds-midler, som
indeholder små mængder af mange næringsstoffer.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g kogte kartofler
250 g frossen spinat
½ tsk olie til formen.
1 stort løg
½ dl røde linser
2 spsk smør eller margarine
1 fed hvidløg
75 g fetaost, mager
75 g mager cheddarost
2 æg
1 spsk hakket mynte
¼ tsk reven muskat
¼ tsk friskkværnet sort peber
12 ark fillodej
1 spsk smeltet smør eller margarine
purløgsstrå
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Smør en tærteform let med olie.
Skær kartoflerne i 2 cm tykke skiver.
2. Pil løget og hak det fint.
Optø spinaten og kram den fri for væde.
Kog linserne i letsaltet vand.
Smelt fedtstoffet på en teflonpande ved jævn varme.
Tilsæt løget og pres hvidløget over.
Steg let under omrøring 5 min. Tilsæt spinaten.
Steg yderligere 3 min.
3. Smuldr fetaosten og riv cheddarosten.
Pisk æggene sammen.
Læg spinatblandingen i en stor skål.
Tilsæt kartofler, linser, de to slags ost, æg, mynte, muskat
og peber.
4. Tag 3 ark fillodej og pensl dem med smeltet fedtstof.
Fold dem sammen et og et på langs.
Placer stykkerne over kors over tærteformen (se Tips).
Gør det samme med resten af arkene.
Hæld fyldet i formen.
Fold fillodejen mod midten og sno den sammen.
Pensl med smeltet fedtstof. Bag ca. 30 min.
Spinat- og kartoffelpie:
Pr. portion: Energi: Kcal 523 = kj 2189
Kulhydrat 59 g Protein 24 g Fedt 21 g (36%) Fibre 5 g
Tips:
Læg filloarkene så de dækker formen helt.
Læg det andet lag vinkelret mod det første og det
sidste ark med 45° forskydning.
Hvis du lader pien svale lidt inden du binder til med
purløgsstrået, så bevarer purløget sin spændstighed
og bliver ikke slapt af varmen fra pien.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..