En klassiker af største format, når den bliver lavet rigtigt. Allerbedst på den måde, som
beskrives her. Den bliver ikke kaldt verdens bedste pastaret uden grund
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
100 g bacon eller
pancetta (måske 200 g)
1 spsk olie
200 g spaghetti
70 g frisk reven
parmesan
¾ dl piskefløde
1 æg
sort peber fra kværn
* Tilberedning
1. 100 g bacon skæres i små terninger og steges
sprødt på en pande med 1 spsk olie.
Det holdes varmt på
panden.
2. 200 g spaghetti kommes i rigeligt kogende,
letsaltet vand og koges al dente efter anvisningen på emballagen.
I mellemtiden piskes
70 g frisk reven parmesan, ¾ dl piskefløde og 1 æg sammen i en skål.
3. Vandet hældes fra pastaen, som hurtigt
blandes med baconet på panden.
Ostefløden
tilsættes.
Det hele blandes
grundigt og serveres straks.
Det krydres med
masser af sort peber fra kværnen.
Energi pr. portion:
36 g protein. 49 g fedt. 70 g kulh. = 864 kcal {3620 kJ)
INFO: Spaghetti carbonara er en traditionel italiensk
pastaret. Carbonara er en af de få pastaretter, hvor det ikke er fastlagt
præcis hvilken pasta der skal anvendes og ud over spaghetti anvendes fx
fettuccine, rigatoni, linguine, eller bucatini.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.